Willeke Alberti

Willeke Alberti is geboren op 3 februari 1945 en groeide op in het naoorlogse Amsterdam. Al op elfjarige leeftijd maakte ze haar televisiedebuut in de musical “Duel om Barbara”. In mei 1958 maakte ze op dertienjarige leeftijd haar eerste plaatje, een duet met haar vader Willy Alberti. De eerste solo singles volgden snel: “Norman”, “Sei Rimasta sola” en in 1963 “Spiegelbeeld”. Dit laatste nummer haalde de eerste plaats in de hitparade en leverde Willeke haar eerste gouden plaat op.

Ook 1964 was een topjaar. Willeke won samen met onder meer Trea Dobbs het Knokke -Festival en op plaatgebied scoorde ze met “De winter was lang” en “Mijn dagboek”, een tweede gouden plaat. Willeke’s eerste LP werd in 1965 beloond met de Edison. Van 1964 tot 1968 brachten dochter en vader Alberti voor de AVRO TV de befaamde “Zaterdagavondshows”. In de tussentijd bleef Willeke solo op de hitlijsten te vinden met nummers als “Morgen ben ik de bruid” en “Vanavond om kwart over zes ben ik vrij”. Willeke werd vervolgens naar aanleiding van de TV special “Willeke International” door Willy van Hemert benaderd voor de hoofdrol in een grote nieuwe dramaserie. “De Kleine Waarheid” ging in première op kerstavond 1970 en leverde Willeke direct de Televizier ring op. De kroon op haar acteerwerk was echter de titelrol in de speelfilm “Rooie Sien”, onder regie van Frans Weisz.

In februari 2001 richtte Willeke een stichting op, de Willeke Alberti Foundation, mede mogelijk gemaakt door de Stichting Doen (Sponsorloterij).

Deze stichting heeft tot doel om structureel het welzijn en de levenskwaliteit van ouderen, kinderen en zieken in verpleeginstellingen en verzorgingshuizen te verbeteren door het organiseren van uiteenlopende culturele activiteiten.

Laatste nieuws