Rob uit Dordrecht wordt verrast met een prachtige relaxfauteuil!

9 februari 2022, hebben Willeke Alberti en Velderhof een verrassingsbezoek aan Rob gebracht. Een bijzondere man, die zich jarenlang heeft ingezet als vrijwilliger bij de Nationale Vereniging de Zonnebloem. Tijd om hem nu eens in het zonnetje te zetten!

Linda, de dochter van Rob zat in het complot. Zij nomineerde hem voor een prachtige relaxstoel door ons een brief te schrijven. Benieuwd naar dit verhaal?
Lees verder op de blogpagina van Velderhof. Daar lees je elke week een leuk verslag. Het verhaal van Rob.


 

Willeke Alberti en Velderhof gaan langs bij mevrouw in Haarlem

2 februari 2022, deze week weer een bijzonder verhaal. Namelijk het verhaal van wijkverpleegkundige Aliette uit Haarlem. Zij besloot de Willeke Alberti Foundation te schrijven over een cliënt van haar die afgelopen tijd heel veel pech heeft gehad.

De reis deze week ging dus naar Haarlem en hebben wij deze mevrouw heel blij kunnen maken. Zichtbaar geraakt nam zij de appeltaart die Willeke Alberti had meegenomen aan en werd de relaxstoel naar binnen gereden.

Ook deze week weer een leuk verslag op de blog van Velderhof.

Verrassingsbezoek Willeke Alberti

 

Willeke Alberti en Velderhof geven relaxstoel cadeau in Rotterdam.

Willeke Alberti in Rotterdam26 januari 2022, deze week stond Willeke Alberti voor de deur van Elizabeth uit Rotterdam. Elizabeth doet al 60 jaar vrijwilligerswerk en zet zich dagelijks in voor vereenzaamde ouderen in haar wijk. De dochter van Elizabeth, Diana, schreef de Willeke Alberti Foundation met het verhaal van haar moeder en waarom zij een relaxstoel verdient.

Willeke Alberti en Velderhof waren het erover eens, we gaan naar Rotterdam om Elizabeth te verrassen!

Lees het verhaal van Elizabeth en haar dochter Diana op de Velderhof blogpagina! 

 

 

 

Willeke Alberti en Velderhof verrassen vrijwilligster in Dordrecht

19 januari 2022, Willeke Alberti en Velderhof reizen samen naar Dordrecht en bellen aan bij een mevrouw, om haar te verrassen met een comfortabele relaxstoel. De 85-jarige mevrouw, genaamd Wil, opent verwondert haar deur én daar staat Willeke Alberti met een mooie bos bloemen en een prachtige relaxstoel met gouden strik.

Komend halfjaar verrassen Velderhof en de Willeke Alberti Foundation elke week iemand met een nieuwe relaxstoel die speciaal voor hen op maat gemaakt wordt. De winnaar of winnares is genomineerd voor een nieuwe relaxstoel door bijvoorbeeld een familielid, of iemand anders uit de omgeving. Dit omdat zij een relaxstoel écht verdienen, doordat zij zich al jarenlang inzetten voor andere, of gewoon een goede relaxstoel heel hard nodig hebben. Willeke Alberti en Velderhof zetten deze mensen graag in het zonnetje!

Van bijzondere verhalen tot ontroerende reacties. Elke week kunt u het verslag van ons bezoek teruglezen op de website van Velderhof. 

Benieuwd waarom mevrouw Wil uit Dordrecht is genomineerd door haar dochter Irene?

Lees dit bijzondere verhaal hier. 

Willeke Alberti en Velderhof verrassen mensen thuis

Oktober 2021, de komende maanden gaat Willeke Alberti samen met Velderhof senioren, vrijwilligers en mensen met een beperking verrassen met een bezoekje aan huis. Dit maakt de Willeke Alberti Foundation mogelijk in samenwerking met Velderhof.

Van oktober 2021 t/m het voorjaar van 2022 zal Willeke mensen thuis gaan opzoeken. Aan de hand van ingezonden persoonlijke verhalen, worden mensen geselecteerd die een momentje verdienen met Willeke. De warmte die zij meebrengt tijdens deze feestelijke aangelegenheid zal als een familiebezoek zijn. Tot slot overhandigt Willeke een Velderhof stoel op maat.

Dit jaar hebben Willeke Alberti en Velderhof, van de welbekende stoelen, elkaar weten te vinden. Samen willen zij hun krachten bundelen en zich sterk maken om het alleen zijn tegen te gaan, waarbij optredens in zorg- en verpleeginstellingen nog maar het begin zijn van een intensieve samenwerking. Velderhof: “het aanschaffen van een fijne stoel of relaxbank zou een ontspannen feestje moeten zijn. Eigenlijk precies zoals de stoel of bank hoort te zitten. Samen met Willeke Alberti willen we deze mensen optimaal comfort bieden, maar ook een fijn en betrouwbaar gevoel geven.”

De Willeke Alberti Foundation is opgericht door Willeke Alberti en is ontstaan vanuit het groeiend besef dat steeds meer ouderen en zwakkeren in onze maatschappij buiten de samenleving komen te staan. Door hun leeftijd of beperking komen deze mensen vaak in een verzorgingsinstelling terecht, waardoor een onvrijwillig isolement kan volgen. Willeke wil dit met haar Foundation graag voorkomen.

‘’Senioren, mensen met een beperking, begeleiders en vrijwilligers in de zorg kunnen juist nu onze aandacht en respect goed gebruiken’’.
Willeke Alberti
.

Lees ook dit leuke bericht in het Haarlems Dagblad.

Willeke treedt weer op voor zorgcliënten

 

Maandag 24 augustus j.l. verzorgde Willeke namens de Willeke Alberti Foundation een emotioneel optreden voor zorgclienten van Reinier van Arkel in Vught, in samenwerking met de Verwenzorg. Het was het eerste grote optreden voor de zorg sinds de corona-crisis. SBS6/Shownieuws was aanwezig en maakte bijgaande reportage.

Bekijk hier het item bij SBS Shownieuws

 

 

 

 

 

Willeke Alberti belt voor Vier het Leven

Willeke Alberti draagt Vier het Leven een heel warm hart toe. Zij zet zich graag in voor Vier het Leven en heeft de afgelopen maanden plaatsgenomen in het belteam! Elke week belt zij een aantal ouderen om te vragen hoe het met ze gaat. Willeke vindt deze gesprekken heel bijzonder en divers; “Je krijgt ongelofelijk veel terug!”. Ook de ouderen vinden het geweldig om door deze speciale vrijwilliger gebeld te worden.

Onlangs interviewde Vier het Leven Willeke en het werd een openhartig gesprek.

Lees hier Interview Vier het Leven – Willeke Alberti

90-jarige Teun Bennink wordt persoonlijk gefeliciteerd.

De jarige Teun Bennink (90) heeft Corona gehad en overleefd. Daarnaast is hij vorig jaar ook nog succesvol geopereerd. Dus al met al is deze 90e verjaardag bijzonder. Zeker voor de familie, die spannende tijden achter de rug heeft.

De zoon en schoondochter konden regelen dat Opa Teun door niemand minder dan Willeke Alberti werd gefeliciteerd en toegezongen. En natuurlijk werd er door personeel en medebewoners lekker taart gegeten. Want 90 jaar wordt lang niet iedereen! En, zoals Willeke zegt: “Gezondheid is voor iedereen belangrijk!” Wie weet kunnen ze nog een keer samen zingen, want samen zijn, dat wil toch iedereen!


Agenda

Jubileumtour in januari weer van start!

Willeke Alberti werd in februari 75 jaar en wilde dit vieren met een exclusieve verjaardagstournee langs een beperkt aantal Nederlandse theaters.

Helaas gingen de voorstellingen niet door vanwege de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken.

Op 22 januari 2021 hoopt Willeke weer in de theaters te zijn, als eerste in Koninklijk Theater Carre.